GGZ - scholing 3: Herstelgericht werken doen we met onze netwerkpartners

dinsdag 10 september

Accreditatie

3 punten

Locatie/Tijd

Kantoor RegiozorgNU, Atoomweg 50, Utrecht, zaal Flight Room / 18:00 tot 21:00 uur

Organisatie

Aantal ingeschreven deelnemers

27/50

Voor

SZN & RZN - Huisartsen POH POH GGZ RZN medewerkers Sociaal domein Meer groepen weergeven

Inloggen en inschrijven

Omschrijving

In 2024 bieden we een GGZ scholingscyclus aan van 4 bijeenkomsten waarin het herstel gerichte werken, wat de basis vormt van ons Regioplan GGZ, centraal staat.

De 4 bijeenkomsten zijn op de volgende data;

  • 27-02-2024 - netwerk intake
  • 21-05-2024 - vervolg stappen
  • 10-09-2024 - Herstelgericht werken doen we met onze netwerkpartners
  • 19-11-2024 - Samenwerken in het netwerk

Programma

Scholing 1: 27-02-2024, Deze scholing staat in het teken van de herstelgerichte netwerk intake zoals ontwikkeld door Het UMC. Wat is dit precies en hoe voer je het gesprek. Hoe breng je de hulpvraag in kaart en maak je een Actieplan. We vragen het UMC (Floortje Schepers) om een inleiding te geven in het herstelgerichte werken, laten voorbeelden zien en je gaat zelf oefenen met deze methodiek.

Scholing 2: 21-05-2024, Deze scholing gaat over de vervolg stappen bij herstel gericht werken. Hoe ondersteun je en stimuleer je zelfmanagement? Hoe organiseer je informele hulp en betrek je naast-bestaanden? Wat kunnen lotgenoten betekenen? We nodigen MIND uit om hierover te komen vertellen.

Scholing 3: 10-09-2024,  Herstelgericht werken doen we als huisartsen en POH’s-GGZ niet alleen. We werken samen met onze partners in het Netwerk Mentale Gezondheid. Dit zijn o.a. ggz-organisaties, sociaal domein en ervaringsdeskundigen. Tijdens deze scholingsavond nemen verschillende netwerkpartners uit het sociaal domein uit verschillende gemeenten je mee in de wijze waarop zij herstelgericht werken. Tot slot laat Enik Recovery College ons zien hoe ‘peers’ elkaar ondersteunen bij het maken van een WRAP (Wellness Recovery Action Plan) en oefen je hier zelf mee.

Scholing 4: 19-11-2024 Deze scholing gaat over herstelgericht werken en samenwerken in het netwerk rondom de client. Wie heeft de regie? Hoe zorg je ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan en dat je weet wie wat doet? Wat is je rol en taak als huisarts en POH GGZ hierin. We laten zien wat VIP-Live hierin kan betekenen (MDO, consultatie), wat leggen uit wat de overlegtafel GGZ en de regionale transfertafel GGZ te bieden hebben en we brengen je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom de implementatie van IZA en de samenwerking met de ketenpartners in de GGZ en het sociaal domein.

Praktische informatie


De volgende netwerkpartners vertellen over de wijze waarop zij mentaal herstel van inwoners ondersteunen:

  • Romee Gerssen, Welzijnswerker bij MOmenz. Dit is de welzijnsorganisatie voor en door inwoners in de gemeente Stichtse Vecht.
  • Renske Postema, Persoonlijk begeleider bij Lister Leidsche Rijn en onderdeel van het kernteam Thuis in de Wijk.
  • Heidi Habben Jansen, Sociaal psychiatrisch verpleegkundige in de ‘Wijk-ggz’ en adviseur Veiligheid bij de gemeente Montfoort.
  • Dylan Peters, Peer coördinator bij Enik Recovery College. Enik heeft locaties in Utrecht Stad, Leidsche Rijn en Woerden.

Programma:

  • 17:30 uur - inloop met lichte maaltijd
  • 18:00 uur - start scholing
  • 21:00 uur - einde scholing

De scholing vindt plaats in de Flight Room in het kantoorpand van RegiozorgNU.
Adres: Kantoorpand New Day, Atoomweg 50 te Utrecht
Er is voldoende parkeergelegenheid voor het pand.
Je kunt langs de receptie doorlopen naar achteren.

Deelname is gratis voor praktijken die deelnemen aan het Regionaal Ondersteuningsplan ggz

Interesselijst

Zit er geen geschikte datum tussen of zit de scholing vol?
Schrijf je in voor de interesselijst en ontvang een email als er een nieuwe datum beschikbaar komt.

Log in om jezelf aan te melden voor de interesselijst